Rianne door Klaas origineel.jpg

Vol-ledig leven

ontdek de ongerepte natuur in jezelf

 

Onze maatschappij hecht veel waarde aan snel, nieuw, meer, beter, maakbaarheid en plezier. We willen leven, maar vermijden de dood. We willen bloeien, maar gaan verval tegen. Wel plezier, geen verdriet. Wel rennen en maar door door door, geen stilstand en rust. We willen controle en denken die vanuit het hoofd te kunnen bereiken. Maar als we deze ogenschijnlijke controle maar lang genoeg volhouden, ontstaan er blokkades in ons leven en lopen we vast en verliezen we juist de controle.

Terwijl als je ruimte geeft aan rust, bezinning, gewoon Zijn, angst, verdriet en kwetsbaarheid, als je alles er laat zijn, dan kan het leven met je meebewegen. En kan het leven, jouw leven, stromen.  Als vanzelf. Natuurlijk. Lichter en vrijer.

Om vol te leven hoef je geen verre reis te maken naar een exotisch oord, de Kilimanjaro te beklimmen of een week op retraite te gaan. Jij zèlf bent een en al ongerepte natuur. Met laagjes om af te pellen en te ontdekken. Zodat jouw innerlijke wijsheid meer en meer voelbaar wordt. 

Als vol-ledig leven jou roept, dan zit je hier goed. Hier mag je zijn precies om wie je bent. Met al jouw facetten zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

Wellicht voelt het nog oncomfortabel en spannend om vol voor je eigen leven te kiezen. Om alles te omarmen wat bij dit leven hoort. Om niet meer geleefd te worden, maar om voluit te leven.

 

Mijn coaching is erop gericht om jou hierbij te begeleiden.

Rianne tijdens Rotterdams Wandel Symposi

Explore what happens if you don’t know what’s going to happen

Stroomt het op dit moment niet in je leven? Voel je dat er iets niet klopt, knaagt er iets? Heb je al veel ‘gedaan’ om tot antwoorden of oplossingen te komen, maar voelen die manieren vooral alsof je iets moet fixen aan jezelf?

Om heel eerlijk te zijn, dit dacht ik ook toen ik voor het eerst vastliep tijdens het voortgezet onderwijs en daarna tijdens mijn twee burn-outs.  Ik voelde me anders dan anderen, niet in staat mee te doen met wat voor anderen heel normaal leek. Ik dacht dat ik iets aan mezelf moest veranderen, dat er iets mis was met mij. Maar ik kwam erachter dat ik oké ben. Meer dan oké ben. En dat juist alles van mezelf omarmen en op mijn innerlijke kompas varen lichtheid en rust bracht. Ik ontdekte dat ik de antwoorden of oplossingen niet meer buiten mezelf hoefde te zoeken. Ik stopte zelfs met  antwoorden te zoeken; ik herstelde het contact met mijn lichaam en de antwoorden kwamen als vanzelf. Ik hoefde mijn gedachten en emoties niet meer aan te kant te schuiven. Ik mocht ze omarmen, toelaten en de ruimte geven. Toen pas kon ik vol-ledig leven.

Hoe zou het voor jou zijn als je niks hoeft te veranderen, als je niks hoeft te bereiken, al je niks van buitenaf opgelegds moet zijn? Hoe zou het zijn als je de controle over het leven meer kunt loslaten, het leven neemt zoals het komt, het ervaart zoals het is en kunt meebewegen op de golven?

Heb jij het lef om niet alleen het geplaveide, ogenschijnlijk controleerbare leven te leiden? Er is namelijk meer dan dat. Dat weet jij, dat voel jij. Het roept naar je.

Als jij het voelt, als jij die roep hoort, mag je er naar luisteren. Echt waar.

 

In mijn coaching werk ik met de natuur en lichaamsgerichte bewustzijnsoefeningen. Je leert om te gaan met niet-weten en luisteren naar je lichaam. Ik luister onbevooroordeeld, stel diepgaande vragen, neem waar en ben jouw spiegel in wat ik zie en hoor bij jou. Hierdoor leer je er onbevooroordeeld voor jezelf te zijn.

Na mijn coaching voel je de innerlijke beweging naar overgave, vertrouwen en verandering. Je voelt hoe het leven zich ontvouwt en alles wat jij nodig hebt dient zich hierbij aan op het juiste moment. Je voelt je weer vrij om voluit te leven. Bewuster, met vreugde en plezier!

 

Vol-ledig leven lichaamsgerichte coaching

In mijn coachingsprogramma leer ik jou te zijn met wat er is, in het hier en nu, om je over te geven aan de vol-ledigheid van het leven en van daaruit in beweging te komen richting je verlangen. Ik leer je om alle wijsheid uit jezelf te halen, om naar je lichaam te luisteren en op je intuïtie te vertrouwen.

Mijn coaching is voor jou als jij:

 • je nu te veel door je hoofd en angsten laat leiden terwijl je ergens ook wel weet dat dat niet nodig is, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan

 • belangrijke keuze(s) moet maken, op een kruispunt in je leven staat, en daar bewust mee om wil gaan

 • de weg naar binnen en van hoofd naar lichaam aan wil gaan of verder wil verdiepen

 • voelt dat er meer in jou zit dan er nu uitkomt

 • levensomstandigheden ervaart die vragen om een pas op de plaats en tijd en aandacht voor jezelf zoals:

  • Overspannenheid of burn-out

  • Trauma

  • Een gevoel van vastzitten

  • Veranderingen waardoor je rouw ervaart zoals verandering of verlies van werk, partner, woonsituatie, gezondheid, etc.

  • (Chronische) ziekte

 • en als je het verlangen voelt diepgaand, echt en lichter te leven. Met aandacht voor wat essentieel is. Waar het leven ècht over gaat. Je bent bereid om jouw ongerepte natuur, jouw kern, weer een plek te geven in je leven en je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen proces.

 

Inhoud 3 maanden coaching

 • Eerste sessie van 2 uur in de natuur in Schiedam

 • Daarna 7 coachingssessies van 1,5 uur in de natuur en online

  • Natuurcoachsessies buiten in Schiedam en/of op een natuurplek bij jou in de buurt in combinatie met online

  • Milde en meditatieve lichaams-, aandacht-, en ademhalingsoefeningen afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeftes (+ replay)

 

Extra:

 •  3 stiltewandelingen in Schiedam (uit mijn reguliere stiltewandelingen aanbod)

Vol-ledig leven lichaamsgerichte coaching

In mei en juni voor de pilot prijs van 995 euro (voor ondernemers exclusief btw)

Vanaf juli 1.350 euro (voor ondernemers exclusief btw)

Betalen in 3 termijnen is mogelijk.

Ervaringen van coachees

“Mijn grootste wens was: meer uit het hoofd, dichter bij het hart. Doordat ik veel met mijn hoofd bezig geweest ben, liep ik uiteindelijk vast. Het voelde alsof ik de verbinding kwijt was met mezelf. Theoretisch kon ik alles plaatsen, emotioneel voelde het grotendeels verwerkt maar hoofd en hart werkten los van elkaar. Ik voelde dat ik die twee weer aan elkaar geknoopt moest krijgen. De natuurcoaching heeft mij meer in mijn lijf gebracht, meer verstilling in mijn hoofd opgeleverd en een betere basishouding (letterlijk voeten op de grond). Ik heb leren vertrouwen op de ander en ik heb inzicht gekregen in mijn blinde vlekken, gedrag en emoties. Natuurcoaching is ook down to earth blijven. Op een wat nuchtere manier met natuur, symboliek en tekens bezig zijn zonder dat het te zweverig wordt. Het gaf mij het gevoel dat spiritualiteit er ook mag zijn. Naast al deze belangrijke dingen heeft Rianne mij nog het meest geholpen door haar eigen hart/gevoel te volgen. Ze was een mooie spiegel: authentiek aan jezelf mogen zijn.”

 - Peggy Moerman - 

“Het natuurcoachingstraject bij Rianne heeft me heel veel gebracht. Inzicht in mezelf, in wat ik wil, mijn wens, wat mij blij maakt. Welke dingen ik kan doen om me goed te voelen. Welke dingen er zijn die me tegenhouden. Door ze te benoemen en uit te beelden. Steeds weer het besef dat buiten zijn goed voor me is. Het besef dat langzaam lopen en stil zijn me kan helpen kalmer te worden en meer in het moment kan zijn. Een soort gevoel dat ik voor mezelf kan opkomen, “ja” kan zeggen tegen mezelf. Dat dat heel belangrijk is, dat ik het meeste aan mezelf heb wanneer ik me goed voel en goed voor mezelf zorg. Dat ik dingen durf uit te spreken die eigenlijk alleen nog maar in mijn gedachten rondzwierven. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mezelf. Ja, ik had een verlangen en dat heb ik bereikt. Ik ben gegroeid, voel me stevig, ik ga vooruit en ik weet beter wat ik wil.

Rianne is een heel fijn rustig persoon, die goed kan luisteren. Ze kan je helpen te luisteren naar de natuur en naar jezelf. Iedere keer als wij een afspraak hadden, keek ik hier erg naar uit. Het was voor mij ook een moment om met aandacht buiten te zijn en dat is ook heerlijk!”

 - Annemieke Rodenburg –

“In de 1e sessie vertelde Rianne dat het vooral spiegelen is en bewust maken van het onbewuste. En dat is het ook precies. Ergens weet je dus wat je wil en kan, maar het was voor mij nodig om dat naar boven te halen. Om dat te ervaren. Zodra je je ergens van bewust bent, kun je bepalen wat je er mee wilt, kunt of gaat doen. Dan is het mogelijk om keuzes te maken. Keuzes die ik zelf maak maar waarbij ik dus wel geholpen ben bij de bewustwording. Coaching buiten in de natuur vond ik een mooie combinatie van buiten zijn, rust, natuur en jezelf ontwikkelen. Samen wandelend zoeken naar bewustwording."

- Angélique Roques -

“Ik was behoorlijk zoekende naar mijn identiteit, worstelde met angst en ervaarde weinig innerlijke rust omdat ik altijd veel gedachten heb. Ik heb ontdekt hoe prettig rust en stilte voor mij kunnen zijn. De mooie, stille en aangename plek middenin de natuur waar we afspraken hielp daar enorm bij. Het natuurcoachingstraject bij Rianne heeft me meer duidelijkheid en acceptatie gegeven over mijn identiteit en wat ik van nature graag doe. En het heeft me minder angstig gemaakt om iets nieuws uit te proberen. Natuurcoaching was nieuw voor mij, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb omdat ik zie wat het me heeft opgeleverd.

Rianne is vriendelijk, begripvol en gaf mij letterlijk en figuurlijk de ruimte. Ze creerde een omgeving waarin ik mij veilig voelde, wat voor mij erg belangrijk is. Rianne kan goed naar de kern gaan en tijdens de sessies straalde haar rust op mij over.”
- Sascha -

 
 

STILTEWANDELINGEN

Silence isn’t empty, it is full of answers

Je weet dat alle antwoorden er al zijn. En dat ze in jou zitten. Maar nog te vaak zit je in je hoofd, blijf je rondjes draaien en ga je door met de waan van de dag. Terwijl je voelt dat als er stilte in jou is en jij je gevoel laat spreken, de antwoorden als vanzelf tot je komen. Het onontdekte in jezelf naar bovenkomt.

"De geluiden, de stilte. Het was er allemaal al, maar nu voelt het veel ruimer."

Tijdens de stiltewandeling neem ik jou mee de natuur in. Weg van de dingen die ‘moeten’ en alsmaar door rennen. We gaan luisteren, voelen, proeven en kijken. Via je zintuigen de verbinding met de natuur beoefenen en door meditatieve bewustzijnsoefeningen ga je vertragen en verstillen. Je merkt op wat normaal onopgemerkt blijft. Je hoort wat normaal niet hoorbaar is. Je gaat zien wat normaal niet zichtbaar is.

Het ervaren van de stilte tijdens de stiltewandeling kan soms in het begin ongemakkelijk voelen. En juist in dit ongemak zit de ruimte naar meer verbinding met de natuur en vooral met jezelf. Ruimte doordat je niets weg hoeft te duwen, niets vast hoeft te houden, niets hoeft te veranderen, maar alles laat zijn zoals het is.

"De nawerking voelt als een soort serene rust die over me gekomen is."

Je kunt op 2 plekken deelnemen aan de stiltewandelingen.

 • Midden-Delfland. Een prachtige plek in de polder tussen Schiedam, Vlaardingen en Delft.   

 • Schiedam. Bijzondere verstillende routes door het centrum.
   

Zie hieronder de agenda voor de komende stiltewandelingen.

Deelname is 15 euro per persoon. Je bent welkom voor 1 wandeling, maar kunt ook vaker deelnemen met de strippenkaart, 3 stiltewandelingen voor 37,50 euro.

Aanmelden kan door een berichtje naar me te sturen via het contactformulier.

Exacte locatie en corona maatregelen

Na aanmelding via ontvang je van mij meer informatie over de exacte locatie over het afspreekpunt en over de coronamaatregelen waaronder de stiltewandelingen in deze periode doorgang vinden.

Enkele reacties van deelnemers over de stiltewandelingen:


"Nu we zo stilstaan na het wandelen, begint het eigenlijk pas. Dan merk je pas echt goed het effect."

“Heerlijk om te kunnen volgen in plaats van zelf na te moeten denken over de route. Ik wandel regelmatig en dan ben ik natuurlijk ook stil. Maar dit is toch heel anders."

"Om elke keer weer terug te keren naar het voelen van je voeten op de grond, dat vind ik echt de tip van de dag."

"Ik vond het heel bijzonder om met een groep in stilte te wandelen. Ik ken jullie verder helemaal niet en toch voelde ik verbinding."

"In stilte wandelen en het leven proeven."

 
 

Agenda

 • 4 juli 2021                               Struinen, verstillen en verwilderen in de Broekpolder
                                                 
    08.00-12.30 uur - Broekpolder, Vlaardingen
                                                    Temidden van het hoogtepunt van het jaar (zomer) een aandachtige ochtend voor jezelf in de natuur.                                                    Om jezelf en jouw essentie weer in het volle licht te zetten. Met stiltewandeling, begeleide meditatie,                                                      natuurcoachoefening en gezamenlijke (zelf meeneem) lunch in stilte. 
                                                    Aanmelden kan via het contactformulier.
   

 • 17 juli 2021                            Stil de stad - Stiltewandeling Schiedam centrum
                                                   08.00-09.30 uur

   

 • 18 juli 2021                           Stiltewandeling Midden-Delfland
                                                  07.00-08.30 uur

   

 • 6 augustus 2021                  Stil de stad - Stiltewandeling Schiedam centrum
                                                  20.00-21.30 uur

   

 • 8 augustus 2021                   Stiltewandeling Midden-Delfland
                                                   07.00-08.30 uur
   

 • 21 december 2021               Start 'Stil - jouw nieuwjaarsessenties'

   

 • 30 januari 2022                     Stil - jouw nieuwjaarsessenties (live dag)
  Blijf op de hoogte via mijn Stilte in elke stap inspiratiemail.

  Alle wandelingen voldoen aan de huidige regelgeving waarbij we op een veilige, rustige en stille manier buiten zijn (meer informatie ontvang je na aanmelding). Omdat tegenwoordig nog meer mensen de natuur opzoeken, starten de stiltewandelingen in Midden-Delfland extra vroeg. Zo zijn we aanwezig bij de rustigere ochtenduren in de polder. 
   

 

OVER MIJ

Toen ik 5 jaar was, werd ik ernstig ziek en moest ik opgenomen worden in het ziekenhuis. Een traumatische ervaring als klein kind. Als gevolg hiervan werd ik als kind overbeschermd opgevoed, waardoor ik op latere leeftijd angstig werd en het moeilijk vond om echt voluit te leven.

 

Opgegroeid met angst

Al vroeg ontdekte ik dat het leven niet zorgeloos is. Toen ik als klein kind ernstig ziek werd, was ik ontzettend bang. Ik wist niet wat mij overkwam, toen ik werd losgerukt van mijn ouders en afgevoerd werd op een brancard. Ik werd zelfs vastgebonden, omdat ik zo bang was en mij probeerde los te worstelen. In die tijd (jaren 80) mochten mijn ouders alleen tijdens bezoekuren langskomen in het ziekenhuis. Ik voelde mij alleen, niet veilig en had erg veel heimwee. Je begrijpt, een pijnlijk traumatische ervaring voor een kind.

Mijn ziekte als kind liet mijn moeder ook niet onberoerd. Zij werd angstig, maakte zich altijd zorgen over mij en voedde mij ontzettend beschermend op. Als kind kreeg ik dan ook vaak te horen, “Doe dat maar niet, anders word je moe.” Het kwam uit een goed hart, maar uiteindelijk groeide ik op met veel angst en werd ik weinig gestimuleerd om zelf dingen te ontdekken. Wat ik mij toen nog niet realiseerde, is dat het zoveel invloed heeft gehad op mijn ontwikkeling als mens.

 

Rianne tijdens Rotterdams Wandel Symposi
Rianne zwiepstaart.jpg

Gedwongen tot stilstand gebracht

Tijdens de basisschool en het voortgezet onderwijs werd ik veelvuldig gepest. Hierdoor liep ik op de Mavo voor het eerst vast. Ik zorgde slecht voor mezelf, was heel onzeker en dacht dat het schoolwerk me niet zou lukken. Via de schoolpsycholoog kwam ik bij een orthopedagoog terecht. Die gesprekken deden me goed en lieten mijn zelfvertrouwen groeien. Angst en onzekerheid bleven echter nog steeds aanwezig.

Onder die angst en onzekerheid zat ook een behoefte aan avontuur en dingen alleen willen doen. Na de Havo en een Hbo-opleiding ging ik voor het eerst alleen op reis. Tijdens die reizen ontdekte ik dat ik echt op mijn intuïtie kon vertrouwen.

 

Tot ik noodgedwongen tot stilstand werd gebracht. Ik nam mijn werk heel serieus, was heel perfectionistisch, ik kon geen grenzen aangeven en zei overal ja tegen. Ik wist niet anders. Uiteindelijk liep ik opnieuw vast. Tijdens mijn tweede baan kreeg ik mijn eerste burn-out. Mijn eerste burn-out was echter nog niet voldoende zeg ik weleens, want twee jaar later belande ik in een tweede burn-out die uiteindelijk bijna 2 jaar lang heeft geduurd.

De hulp van verschillende therapeuten, het alleen reizen en daarna op mezelf gaan wonen droeg stapje voor stapje bij aan het verder ontplooien van mijn zelfvertrouwen. Maar van tijd tot tijd bleef het wringen. Dan zat ik weer minder lekker in mijn vel, werd ik weer angstiger en kreeg ik depressieve klachten. En ik bleef in werk terechtkomen waar ik het niet echt naar mijn zin had.

 

Maar zo deed iedereen het toch?

Een belangrijk inzicht hielp mij van angst te bevrijden

Tijdens mijn eerste burn-out startte ik met gesprekken met een coach door wie ik mij voor het eerst echt gezien en geholpen voelde.

 

Voor het eerst begon ik te beseffen dat de angst die ik voelde, niet mijn eigen angst was, maar de angst van mijn moeder. Dit was een heel belangrijk inzicht. Ik kon het beter plaatsen en voelde me vrijer en lichter. Die angst was niet van mij, maar wie was ik dan wel zonder die angst?

In deze periode startte ik met mediteren wat mij ontzettend veel bracht. Ik leerde zien hoe ik reageerde op situaties en begon me verankerd te voelen in mezelf. Nog belangrijker: ik leerde dat ik niet mijn angsten, gedachtes en problemen ‘ben’. En ik werd een fan van stilte. Stilte laad me op, in stilte voel ik hoe het met me gaat en in stilte voel ik me verbonden met een groter geheel.

Daarna begon ik met de fysieke beoefening van yoga. Na mijn derde yogales wilde ik meer. Hiervoor leefde ik vanuit mijn hoofd. Probeerde alles te begrijpen. Yoga leerde me voelen. Voor het eerst ervaarde ik fysiek dat ik in bijvoorbeeld een vooroverbuiging nog wel kon blijven doorademen. Ontspannen in de inspanning en het eventuele ongemak. In mijn hoofd begreep ik dat wel, maar door de connectie met mijn lichaam kon ik het voor het eerst voelen.

In die periode kwam ik opnieuw terecht bij die coach die mij eerder begeleid had. Ik voelde me begrepen en zij bracht me terug naar de basis: goed voor mezelf zorgen via goed eten, voldoende slapen, op tijd weer opstaan en buiten bewegen. Zij adviseerde mij om me als ik buiten was te concentreren op mijn zintuigen en daarmee te oefenen. Ik merkte wat dat in stilte lopen met aandacht voor mijn zintuigen met me deed: ik voelde me minder overrompeld, rustiger, dichter bij mezelf, verbonden met de natuur. Langzaamaan genoot ik weer van de dingen om mij heen. En ik herontdekte hoe nodig ik het heb om buiten te zijn en hoe fijn ik dat vind. Vanaf dat moment oefende ik met in aandacht buiten aanwezig zijn en wandelen. Later zijn hier de stiltewandelingen uit geboren die ik nog steeds organiseer.

Toen ik inzag dat de traumatische ervaringen uit mijn jeugd nog steeds invloed uitoefenden op mijn leven, besloot ik mij te laten helpen om mijn trauma’s te verwerken. Dit hielp mij ontzettend goed in het plaatsen van de gebeurtenissen en ze te laten voor wat ze zijn zonder dat ze nog zware invloed hebben op mijn huidige leven.

 

Rianne zintuigen.jpg

Verandering van binnenuit – ik leerde voluit te leven

In de yogastudio voelde ik mij op mijn plek. Al snel volgde ik meerdere lessen per week en begon het besef te ontstaan dat yoga me iets kon geven wat al die (mentale) hulp van hiervoor me niet gegeven had. Hoewel die hulp van daarvoor me elke keer weer een stukje verder bracht, voelde ik dat er een radicalere verandering nodig was, een verandering van binnenuit. Intuïtief wist ik dat yoga me dat kon brengen. Tijdens een van de zwaarste periodes van mijn tweede burn-out, schreef ik mij in voor een yogadocentenopleiding. Ik wist niet hoe ik het zou gaan betalen en of ik het qua belastbaarheid vol zou houden, maar ik schreef mij in omdat ik intuïtief wist dat het goed zou komen.

En dat kwam het. Ik ging van binnenuit leven en voelde verbinding met een groter geheel. Ik ging dingen doen omdat ik die wilde doen en voelde dat ze bij me pasten, niet omdat ze van buitenaf van mij verwacht werden.

Als vanzelf groeide de behoefte om mijn ervaringen met yoga te delen met anderen. In mijn voorgaande banen voelde het altijd alsof ik een uniform aan had, alsof ik niet helemaal mezelf kon zijn. Tijdens het geven van stiltewandelingen en yogalessen had ik dat niet. Dit kwam puur uit mij en het ging als vanzelf. Dat motiveerde mij mijn kantoorbaan op te zeggen en vol voor de stiltewandelingen en yoga te gaan. Dat is inmiddels ruim drie jaar geleden. Daarnaast groeide de behoefte om meer buiten te werken en mensen 1 op 1 te begeleiden. Met natuurcoaching heb ik een manier gevonden om vorm te geven aan die behoefte van mijzelf en de groeiende behoefte van mensen om buiten te zijn en hun leven van binnenuit te leven.

Terugkijkend besef ik dat ik was gaan leren te leven. Bang om dood te gaan was ik niet, maar bang om te leven wel.

Het leven leren leven met stilte, stilstaan en de natuur als spiegel

Het leven leren leven. Dat gun ik jou ook. Om angst voor leven en/of dood plaats te laten maken voor vertrouwen en overgave. Met vallen en opstaan. Op een aandachtige, milde manier en zonder oordeel. Omdat jij en ik goed zijn zoals we zijn.

Dit doe ik door jou te helpen stilstaan en stil te zijn. Te zijn met wat er is. Ik geloof namelijk dat stilstaan en stilte nodig zijn om te weten hoe het echt met je gaat. Stilstaan bij wat er op dit moment is. Van waaruit je vertrekt. Stilstaan om te zien welke eventuele blokkades er zijn in de richting waarin je wil bewegen. Want beweging kan alleen duurzaam zijn wanneer dat wat er nu is gezien en omarmd wordt. Als je stilstaat bij wat is, als je daar contact mee maakt, dat ziet, voelt, omarmt, dan volgt beweging van nature. Daarom is stilstaan (letterlijk en figuurlijk) en stil zijn een belangrijk onderdeel van mijn natuurcoachsessies, stiltewandelingen en yogalessen.

Ik geloof dat alles met elkaar verbonden is en dat wij als mensen onderdeel zijn van de natuur. De natuur en dat wat je tegenkomt op de yogamat gebruik ik daarom als spiegel. 

 

Naast natuurcoachsessies, stiltewandelingen en yogalessen onderzoek ik de schoonheid van vergankelijkheid om angst voor leven èn dood plaats te laten maken voor vertrouwen en overgave.

 

Typisch ik:

 • Als er water in de buurt is, wil ik zwemmen. En dan bedoel ik niet in het zwembad. Nee, geef mij maar een rivier, meer of ven.

 • Hoewel ik geniet van buiten in de natuur zijn en dat ook nodig heb om me goed te voelen, vind ik het ook fijn om boodschappen wandelend te kunnen doen. Daarom geniet ik ervan om in het mooie centrum van Schiedam te wonen met alles op loopafstand bij elkaar.

 • Ik houd van stilte. JA. Maar ik houd ook van mijn lichaam op een vrije manier laten bewegen op muziek. Schudden, trillen, dansen. Om daarna moe en bezweet en met een grote glimlach op mijn gezicht op mijn rug te gaan liggen in stilte. Mmmm…

 • Over mmmm… gesproken, ik houd heel erg veel van gegrilde artisjok op olie :-)

 • Ik geniet intens van een regenboog, het luisteren naar zingende vogels en het kijken naar een boom die door de wind in beweging gebracht wordt. De grote kleine dingen dus.

 • Als ik iets wil, dan ga ik ervoor.

 • Ik houd enorm van spelletjes spelen. Qwixx, Keer op keer en Regenwormen zijn mijn favoriet.
   

 

Ik vind het heel fijn van je te horen. Echt.
Dus deel gerust jouw verhaal met mij. Heb je behoefte aan rust en stilte? Waar loop je tegenaan? Wat zijn je verlangens? En wat houd je weg van je verlangens?
Als je contact met me opneemt, kunnen we samen kijken of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.


Vul onderstaand contactformulier in en ik stuur je een bericht terug.

zwemmen in vecht 3.jpg
samsara.png
VYN.jpg

CONTACT

Ik hoor graag van je. 

Heb je een vraag, ben je ergens benieuwd naar of wil je even hallo zeggen?

Dat kan via onderstaand contactformulier .

Regelmatig inspiratie ontvangen? Meld je aan voor mijn Stilte in elke stap inspiratiemail via http://eepurl.com/dFjO6n.

 

Dank je wel voor je bericht. Ik neem contact met je op.